--- ---

AXA meldt belang in Wessanen

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 20 maart 2019

Kapitaalbelang boven meldingsgrens.

AXA Investment Managers heeft een eerste belang in Wessanen gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 maart 2019.

AXA meldde een kapitaalbelang van 3,79 procent met een dito stemrecht. Het belang wordt middellijk reëel gehouden.

Vorige week liet Wessanen, een producent van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen weten dat het een indicatieve bieding van 11,50 euro per aandeel heeft ontvangen van het Franse PAI Partners en de Amerikaanse investeerder Charles Jobson.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Geef een reactie