--- ---

Amerikaanse noodtoestand blijft van kracht

Redactie De Aandeelhouder - zaterdag, 16 maart 2019

Trump zet vetorecht in.

De noodtoestand bij de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico blijft van kracht, nadat de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag zijn vetorecht gebruikte om een besluit van het Congress ongedaan te maken.

"Het Congress heeft de vrijheid om deze resolutie goed te keuren, en ik heb de plicht om een veto uit te spreken", zei Trump, daaraan toevoegend "erg trots" te zijn om dit ook daadwerkelijk te doen. Het was voor het eerst dat de president zijn vetorecht gebruikte.

De resolutie werd donderdag door 59 senatoren gesteund, wat betekent dat ook 12 Republikeinen zich achter het plan schaarden om de noodtoestand op te heffen.

Door de noodtoestand aan de zuidgrens van kracht te laten, kan Trump de bouw van zijn muur financieren.

Geef een reactie