fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 15 maart 2019 11:52

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

 De futures wijzen op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

De Brexit-chaos en de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China zullen vrijdag het sentiment blijven domineren. De Britse premier Theresa May wist donderdag na een reeks stemmingen de regie over de Britse uittreding uit de Europese Unie te behouden. Het parlement stemde met een ruime meerderheid voor het regeringsvoorstel om de EU te verzoeken om uitstel van de Brexit-datum, om alsnog een akkoord over de uittreding te bereiken.

Chinese wetgevers hebben vrijdag een nieuwe wet goedgekeurd tegen gedwongen overdracht van technologie en kennis door buitenlandse bedrijven, wat tot klachten leidde van de Verenigde Staten en andere landen. De stap wordt door de markt geïnterpreteerd als een manier om de weg naar een handelsakkoord te effenen.

De Amerikaanse president Donald Trump zei woensdag geen haast te hebben om een deal te sluiten en zei dat de Verenigde Staten nog steeds kan weglopen van de onderhandelingen als de voorwaarden hem niet bevallen.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de Empire State index van maart en de industriële productie in februari, gevolgd door arbeidsdata over januari en het consumentenvertrouwen later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,1323. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1328 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1302 op de borden.

Olie noteerde vrijdag vrijwel vlak.

Bedrijfsnieuws

Adobe Systems noteerde voorbeurs 3,2 procent lager. Het softwarebedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een recordomzet en een stijging van de winst. De verwachtingen van Adobe voor het lopende kwartaal bleven echter achter bij de marktverwachtingen.

Broadcom won voorbeurs 4,8 procent. De toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie overtrof het afgelopen kwartaal de winstverwachting en herhaalde de outlook voor het hele boekjaar.

Oracle daalde voorbeurs 3,5 procent. Het Amerikaanse softwarebedrijf wist het afgelopen kwartaal een verlies om te buigen in een nettowinst en boekte een lagere, maar beter dan verwachte omzet.

Amazon.com steeg voorbeurs 1,4 procent, nadat KeyBank Capital het advies op de internetgigant verhoogde naar Overwogen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 2.808,48 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 25.709,94 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 7.630,91 punten.

De Aandeelhouder TV

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 20, 2020

AEX 20 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Marakets

februari 20, 2020

Kleine dip AEX biedt koopkans

februari 20, 2020

Coronavirus gooit roet in het eten bij Besi

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden