--- ---

Empire State index omlaag

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 15 maart 2019

Daling sterker dan verwacht.

 De New York Fed index voor de industrie in de regio van New York is in maart gedaald. Dit bleek vrijdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index daalde van 8,8 in februari naar 3,7 in maart. Vooraf was gerekend op een indexcijfer van 8,3. De index voor nieuwe orders daalde naar 3,0 en de werkgelegenheidsindex steeg circa 10 punten naar 13,8.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Geef een reactie