--- ---

DGB wil prioriteitsaandelen uitgeven

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 15 maart 2019

Topman Logtenberg nog eens twee jaar betrokken bij dagelijks toezicht.

 DGB Group heeft de agenda voor de komende aandeelhoudersvergadering op 26 april gepubliceerd.

Eén van de agendapunten is dat niet-uitvoerend bestuurder Mark Logtenberg nog eens twee jaar betrokken zal zijn bij het dagelijkse toezicht op de leiding van de vennootschappen.

Bij de BAVA van 19 december 2016 kreeg Logtenberg een mandaat om voor een periode van twee jaar betrokken te zijn bij het dagelijkse toezicht op de leiding van de vennootschappen. Deze periode is inmiddels afgelopen.

Volgens Logtenberg zelf is deze bekrachtiging formeel niet nodig aangezien hij op 19 december 2016 tevens voor een periode van vier jaar als voorzitter is benoemd, maar na de wijziging van een zogeheten two-tier-board in een one-tier-board "geeft dit wel duidelijkheid", zo zei hij tegen ABM Financial News.

Ook zal Leo Verheijen aftreden als uitvoerend bestuurder om vervolgens niet-uitvoerend bestuurder te worden, mits de aandeelhouders hiermee akkoord gaan. Met deze wijziging wil DGB gehoor geven aan de Corporate Governance Code dat het bestuur in meerderheid uit niet-uitvoerende bestuurders dient te bestaan.

Verder staat er een voorstel tot wijziging van de statuten van DGB op de agenda. DGB wil prioriteitsaandelen uitgeven en een Stichting Preferente Aandelen opzetten. Daartoe dient ook een call-optie overeenkomst te worden overeengekomen.

Er is, zo zei Logtenberg vrijdag tegen ABM Financial News, geen aanleiding voor de uitgifte van de aandelen en de oprichting van de stichting. Maar DGB wil de statuten op orde hebben, zei de topman, en wil dit "in één keer goed doen". Daarbij is het volgens hem beter om dergelijke zaken "in vredestijd" te regelen. Een stichting preferente aandelen biedt bescherming tegen ongewenste overnames.

Aanvankelijk zal Logtenberg voorzitter worden van de nieuwe stichting om daar vervolgens "verdere invulling aan te geven".

Geef een reactie