--- ---

Boskalis start met inkoop eigen aandelen

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 15 maart 2019

100 miljoen euro aan inkopen.

Boskalis is gestart met de inkoop van eigen aandelen ter waarde van 100 miljoen euro. Dit maakte de baggeraar en maritiem dienstverlener vrijdag voorbeurs bekend.

Bij de huidige aandelenkoers vertegenwoordigt dit circa 4,1 miljoen aandelen ofwel ruim 3 procent van het momenteel aantal uitstaande aandelen.

Het inkoopprogramma was reeds eerder dit jaar aangekondigd. Het is de intentie om dit programma over een periode van 18 maanden uit te voeren. Boskalis heeft ING ingeschakeld om de inkoop te begeleiden.

In februari meldde Boskalis dat het zijn belang in de joint venture SAAM SMIT Towage aan partner SAAM gaat verkopen. De verwachte opbrengst hiervan is omgerekend ruim 175 miljoen euro, waarvan Boskalis dus 100 miljoen euro wil gebruiken voor het inkoopprogramma.

Geef een reactie