--- ---

Winstval Lufthansa

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 14 maart 2019

Omzetgroei in 2019 verwacht.

 Deutsche Lufthansa heeft in het vierde kwartaal van 2018 de winst zien teruglopen, maar verwacht dit jaar wel meer omzet te boeken. Dit maakte de Duitse luchtvaarder donderdagochtend bekend.

In het afgelopen kwartaal daalde de nettowinst op jaarbasis van 560 miljoen euro tot 343 miljoen euro. De omzet steeg met 6 procent tot krap 9 miljard euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dit nog 8,8 miljard euro.

In heel 2018 boekte Lufthansa een winst van 2,2 miljard euro, eveneens minder dan de 2,3 miljard euro in 2017. De aangepaste winst voor rentes en belastingen viel licht lager uit, mede door een stijging van de brandstofkosten van 850 miljoen euro en 518 miljoen euro aan kosten gerelateerd aan vertragingen en annuleringen.

Lufthansa stelt een stabiel dividend voor van 0,80 euro per aandeel over 2018.

Outlook

Vooruitblikkend voorziet de Duitse luchtvaartmaatschappij een aangepaste EBIT-marge van 6,5 tot 8 procent. De kosten per stoel zullen naar verwachting verder dalen en deze daling moet de impact van 650 miljoen euro aan extra brandstofkosten opvangen.

Lufthansa wil zich nu richten op een duurzame groei en op plannen om de capaciteitsgroei naar 1,9 procent terug te brengen voor de aankomende zomer. Ook verwacht het bedrijf in 2019 een omzetgroei van rond de 5 procent.

De Duitse luchtvaarder kampte in het vierde kwartaal met stakingen, die leidden tot de annulering van honderden vluchten in Duitsland.

Geef een reactie