--- ---

Update: Britse Lagerhuis stemt tegen tijdelijk uitstel Brexit

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 14 maart 2019

311 stemmen voor, 314 stemmen tegen.

 Het Britse Lagerhuis heeft donderdagavond gestemd tegen een tijdelijk uitstel van de Brexit tot 30 juni om een handelsakkoord met de EU alsnog goedgekeurd te krijgen.

In totaal stemden 311 beleidsmaker voor een verzoek aan de EU om de Brexit-deadline te verschuiven van 29 maart naar 30 juni, terwijl 314 personen tegen stemden.

Eerder vandaag stemden het Lagerhuis massaal tegen een uitstel van de Brexit met het doel om een tweede referendum te kunnen organiseren, waar het Britse volk zou kunnen kiezen om toch in de EU te blijven. Slechts 85 parlementsleden waren voor een tweede referendum.

Later vandaag zal nog gestemd worden over een voorstel om het vertrek van de Britten uit de Europese Unie tot maximaal twee jaar uit te stellen.

De Europese Unie zal zijn goedkeuring moeten geven aan het Britse voorstel om de deadline van 29 maart uit te stellen. EU-functionarissen willen een duidelijk doel en termijn van het uitstel horen en sluiten verdere onderhandelingen uit. Volgende week vindt een top van de Europese Unie plaats en waar het onderwerp op de agenda staat.

Woensdagavond stemden de beleidsmakers tegen een 'no deal Brexit', die aanzienlijke economische risico's met zich zou meebrengen voor zowel de Britten als de EU. Het door premier Theresa May onderhandelde Brexit-akkoord werd dinsdag voor de tweede keer met een grote meerderheid afgewezen.

Update: om nieuwe informatie toe te voegen.

Geef een reactie