--- ---

RoodMicrotec tempert verwachtingen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 14 maart 2019

Zwarte cijfers in 2018.

 RooMicrotec heeft in 2018 zwarte cijfers geschreven, maar de eerder gemelde omzetgroei viel wel iets lager uit en ook voor de komende jaren zijn de vooruitzichten wat getemperd. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de dienstverlener op het gebied van micro- en opto-electronica, nadat begin dit jaar al omzetcijfers werden gepubliceerd.

Afgelopen jaar steeg de omzet met 11 procent van 12,1 miljoen naar 13,4 miljoen euro, dat was circa 0,2 miljoen euro minder dan uit voorlopige cijfers bleek. Vooral met Test Operations en Supply Chain Management deed Rood het goed.

De EBITDA steeg van 949.000 euro naar 1,4 miljoen euro. Netto verdiende Rood in 2018 125.000 euro, terwijl er in 2017 nog een verlies werd geleden van 44.000 euro.

Het orderboek van RoodMicrotec was eind 2018 voller dan het jaar ervoor, wat de onderneming de ruimte geeft de productiecapaciteit voor 2019 goed in te plannen.

"De groei van onze onze orderportefeuille vergeleken met het begin van 2018 samen met de sterke gemotiveerde werknemers en de verhoogde efficiëntie van onze operaties geeft ons vertrouwen dat de groei zal aanhouden", zei CEO Martin Sallenhag donderdag in een toelichting op de cijfers.

Outlook

RoodMicrotec verwacht dat de omzet in de komende paar jaar zal blijven groeien, en voorziet een omzet in 2020 van 16 miljoen tot 18 miljoen euro. Dat is wat voorzichtiger dan de circa 18 miljoen euro omzet waarop eerder werd gerekend. Dit schreef Rood toe aan "een minder sterk groeiende economie en geopolitieke onzekerheid".

Wel herhaalde Rood dat elk jaar een positief nettoresultaat zal worden geboekt.

Geef een reactie