--- ---

Drie miljoen aanmeldingen voor Telegram na Facebook-storing

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 14 maart 2019

Facebook, Instagram en Whatsapp inmiddels weer online.

Berichtenplatform Telegram heeft naar eigen zeggen binnen een dag drie miljoen aanmeldingen gekregen van nieuwe gebruikers, terwijl concurrerende berichtendiensten van sociale-media-gigant Facebook woensdag door een storing plat lagen.

Pavel Durov, de Russische oprichter van de berichtendienst die de privacy van zijn gebruikers hoog in het vaandel heeft staan, maakte zelf melding van de massale toestroom op zijn Telegram-kanaal.

"Ik zie dat 3 miljoen nieuwe gebruikers zich hebben aangemeld voor Telegram in de afgelopen 24 uur." In nauwelijks verholen kritiek op de grote rivaal Facebook voegde de Telegram-baas eraan toe: "Goed. Wij hebben echte privacy en onbeperkte ruimte voor iedereen."

Telegram had een jaar geleden al 200 miljoen actieve gebruikers. Gebruik van de app stuit op beperkingen in sommige markten, met name Rusland, Iran en China, omdat het platform de overheden niet toestaat om de berichten op het platform te lezen, door encryptiesleutels te verstrekken.

De diensten van Facebook, Whatsapp en Instagram zijn inmiddels weer online.

Geef een reactie