--- ---

Broadcom overtreft winstverwachting

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 14 maart 2019

Concern bevestigt outlook hele boekjaar.

 Broadcom heeft het afgelopen kwartaal de winstverwachtingen overtroffen en herbevestigde de outlook voor het hele boekjaar. Dit bleek donderdag na publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het van oorsprong Singaporese bedrijf.

"Net als bij onze concurrenten zien we een vertraging in China, die de vraag beïnvloedt", zei CEO Hock Tan, eraan toevoegend dat het bedrijf deze zwakte reeds had verwerkt in zijn jaarlijkse outlook. Het concern voorziet voor het hele boekjaar een omzet van circa 24,5 miljard dollar.

Broadcom rapporteerde over het eerste kwartaal een nettowinst van 471 miljoen dollar, ofwel 1,12 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 1,79 dollar per aandeel.

De resultaten vertegenwoordigden een sterke daling ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het bedrijf een bate in de boeken kon opnemen van bijna 6 miljard dollar, vanwege de Amerikaanse belastingherziening.

Op aangepaste basis steeg de winst tot 5,55 dollar per aandeel, van 5,12 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet uit voortgezette activiteiten steeg tot 5,79 miljard dollar, in vergelijking met 5,33 miljard dollar een jaar eerder.

Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 5,22 dollar op een omzet van 5,82 miljard dollar.

Het aandeel Broadcom steeg in de elektronische handel nabeurs 5,1 procent.

Geef een reactie