--- ---

Het Britse Lagerhuis heeft donderdag massaal gestemd tegen een uitstel van de Brexit op 29 maart met als doel om een tweede referendum te organiseren. 334 stemmen tegen, 85 stemmen voor.

In totaal stemden 85 beleidsmakers voor het voorstel, terwijl 334 personen tegen stemden.

Later vandaag zal het Britse Lagerhuis nog stemmen over een uitstel van Brexit tot 30 juni om een handelsakkoord met de EU alsnog goedgekeurd te krijgen.

De Europese Unie zal uiteindelijk zijn goedkeuring moeten geven aan een Britse verzoek om de deadline van 29 maart uit te stellen. EU-functionarissen willen een duidelijk doel en termijn van het uitstel horen en sluiten verdere onderhandelingen uit. Volgende week vindt de top van de Europese Unie plaats en daar staat het mogelijke uitstel op de agenda.

Woensdagavond stemden de beleidsmakers tegen een 'no deal Brexit', die aanzienlijke economische risico's met zich zou meebrengen voor zowel de Britten als de EU. Het door premier Theresa May onderhandelde Brexit-akkoord werd dinsdag voor de tweede keer met een grote meerderheid afgewezen.

Geef een reactie