--- ---

Amiral verkleint belang in Binck

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 14 maart 2019

Kapitaalbelang van minder dan 3 procent.

 Amiral Gestion heeft een kleiner belang in BinckBank gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 8 maart.

Amiral meldde een kapitaalbelang van 2,29 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 20 december vorig jaar meldde Amiral nog een kapitaalbelang van 4,65 procent met een dito stemrecht.

Eerder meldde de AFM dat Amiral op 8 maart een belang van 6,93 procent in Binck had. Deze melding is nu niet meer terug te vinden in de database van de toezichthouder.

Overname

Saxo Bank heeft een overnamebod op Binck uitstaan. Per aandeel wil Saxo 6,35 euro betalen.

Beleggers kunnen hun aandelen aanmelden vanaf woensdagochtend 13 maart. Het bod loopt af op 22 mei aan het slot van de handelsdag, maar kan eventueel worden verlengd.

Op 23 april zal BinckBank zijn jaarvergadering houden waar het bod ook zal worden besproken met de aandeelhouders.

De ondernemingsraad van BinckBank steunt het bod, net als de raad van bestuur. Ook de Stichting die de onlinebroker beschermt tegen ongewenste overnames heeft de overname onherroepelijk geaccepteerd.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Geef een reactie