--- ---

Adobe Systems boekt recordwinst

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 14 maart 2019

Softwarebedrijf verhoogt outlook 2019.

 Adobe Systems heeft in het eerste kwartaal een recordomzet geboekt en meer winst geboekt. Dit bleek donderdag nabeurs na publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het softwarebedrijf.

Adobe boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 674,2 miljoen dollar, ofwel 1,36 dollar per aandeel, in vergelijking met 583,08 miljoen dollar, ofwel 1,17 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 1,71 dollar per aandeel. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op 1,62 dollar per aandeel.

De omzet steeg op jaarbasis 25 procent tot 2,60 miljard dollar. Dit was boven de consensusverwachting van 2,55 miljard dollar. De digitale media-activiteiten, die de meeste abonnementsopbrengsten vertegenwoordigen, stegen met 22 procent tot 1,78 miljard dollar.

Outlook

Adobe verhoogde de verwachtingen voor het hele boekjaar. Het concern voorziet een aangepaste winst per aandeel van 7,80 dollar, waar eerder nog werd gerekend op een winst van 7,75 dollar per aandeel. Het concern handhaafde zijn omzetverwachting van 11,15 miljard dollar over het hele boekjaar.

In het tweede kwartaal verwacht het concern een omzet van 2,70 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 1,77 dollar. Analisten rekenden echter op een omzet van 2,72 miljard dollar en een aangepaste winst van 1,88 dollar per aandeel.

Het aandeel Adobe noteerde in de elektronische handel nabeurs 1,9 procent lager.

Geef een reactie