fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 13 maart 2019 12:40

Oprichters DeGiro willen deel belang verkopen – media

De eigenaren van onlinebroker DeGiro zoeken naar nieuwe minderheidsaandeelhouders. Dit schreef Het Financieele Dagblad woensdag op basis van bronnen.

Om die nieuwe aandeelhouders te vinden zou ING zijn ingehuurd.

De vijf oprichters van DeGiro zijn nog altijd de belangrijkste aandeelhouders, met een klein belang voor een deel van het personeel.

"Ik kan alleen zeggen dat we op dit moment nog niets kunnen melden", zei een woordvoerder van DeGiro in een reactie tegen het FD.

De krant meldt dat vorig jaar ook al eens werd getracht een belang in DeGiro te verkopen, maar dat dit om onduidelijke reden niet is gelukt.

2018

DeGiro zag de omzet in 2018 met dubbele cijfers oplopen dankzij een recordaantal transacties voor particuliere beleggers.

De omzet steeg met 33 procent tot 54,7 miljoen euro. Het aantal rekeningen steeg met 45 procent tot 358.062 en het aantal retailtransacties steeg met 39 procent tot 17,41 miljoen stuks.

In het vierde kwartaal werd met 4,6 miljoen stuks een recordaantal transacties verwerkt, maar toch waren beleggers afwachtend, merkte DeGiro op, door onzekerheid over de Brexit en de conjunctuur. Dit zal nog wel even aanhouden tot er meer duidelijk is over de toekomstige handelsrelatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, verwacht DeGiro.

Nieuwe organisatie

Door de forse groei in klanten is het nodig dat de organisatie volwassener wordt, meldde het bedrijf bij de presentatie van de jaarcijfers halverwege februari. De aansturing wordt formeler en sterker en de taken en verantwoordelijkheden worden duidelijker verdeeld.

Het bedrijf benoemde per 1 januari Andreas Holmberg als chief technology officer. Hij volgt Jasper Anderluh op in de raad van bestuur. Anderluh wordt IT-directeur. Niels Klok, die Degiro mede oprichtte, gaat het wat rustiger aan doen en draagt zijn taken over. Chief operations officer Esmond Berkhout neemt die taken over en wordt interim CEO.

Ook is het bedrijf bezig een raad van commissarissen in te stellen. Inmiddels is Ben Knüppe benoemd als voorzitter en Michael Enthoven als commissaris.

De Aandeelhouder TV

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 20, 2020

AEX 20 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Marakets

februari 20, 2020

Kleine dip AEX biedt koopkans

februari 20, 2020

Coronavirus gooit roet in het eten bij Besi

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden