--- ---

Heineken opent brouwerij in Mozambique

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 maart 2019

Eerste steen werd in december gelegd.

Heineken heeft zijn nieuwe brouwerij in Mozambique geopend, ruim vier maanden na de legging van de eerste steen. Dat maakte de bierbrouwer woensdag nabeurs bekend.

De bierbrouwer startte in december met de bouw van de brouwerij met een capaciteit van 0,8 miljoen hectoliter die circa 85 miljoen euro moest gaan kosten. De verwachting was destijds dat het eerste bierflesje in de eerste helft van dit jaar van de band zou rollen.

De president van de Afrikaanse republiek Filipe Nyusi was present bij de opening, evenals grootaandeelhouder Charlene de Carvalho-Heineken, CEO Jean-Francois van Boxmeer en andere prominenten.

Heineken importeerde eerder al zijn biermerken als Heineken, Amstel en Sagres in het land aan de Afrikaanse zuidoostkust. De oprichting van een nieuwe brouwerij noemt Heineken echter "een grote stap voorwaarts".

"We geloven in Mozambique", zei Van Boxmeer. "De bevolking is jong en energiek, de middenklasse groeit en woont steeds meer in steden, de economische vooruitzichten zijn bemoedigend en de biermarkt heeft een grote groeipotentie."

Geef een reactie