--- ---

Heijmans gaat deel van A1 verbreden

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 maart 2019

Waarde aanvullende project circa 45 miljoen euro.

Heijmans gaat op de A1 Apeldoorn – Azelo de weggedeelten tussen Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en Azelo uitbreiden. Dit maakte de bouwer bekend.

Dit is een aanvulling op de werkzaamheden voor fase 1, die Heijmans eerder gegund kreeg. Heijmans voert deze aanvulling op het project met een waarde van circa 45 miljoen euro uit in opdracht van Rijkswaterstaat.

Hiermee hebben de opdrachten rondom de uitbreiding A1 Apeldoorn - Azelo voor Heijmans een totale waarde van circa 175 miljoen euro.

De aanvullende opdracht omvat het ontwerpen en realiseren van de uitbreiding van de A1 tussen Deventer en Deventer-Oost naar 2x3 volledige rijstrokken en een vluchtstrook in beide richtingen. Daarnaast wordt het weggedeelte tussen Rijssen en knooppunt Azelo verbreed naar 2x3 rijstroken. Deze weggedeelten hebben een gezamenlijke lengte van circa 12 kilometer.

De verbreding van deze weggedeelten was oorspronkelijk gepland in 2024-2028, maar worden in de planning naar voren gehaald en al in 2020 en 2021 uitgevoerd.

Het aandeel Heijmans koerste woensdagochtend 1,0 procent lager op 9,10 euro.

Geef een reactie