--- ---

Consortium Shell en Van Oord aast op bouw twee windparken

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 maart 2019

Betreft windparken Hollandse Kust III en IV.

 Het consortium Witwind, dat bestaat uit Royal Dutch Shell, Van Oord en Eneco, biedt mee op de opdracht voor de bouw en exploitatie van twee Nederlandse windparken op zee. Dit meldde het consortium woensdag in een gemeenschappelijk persbericht.

De opdracht betreft de bouw en exploitatie van de windparken Hollandse Kust (zuid) III en IV circa 20 kilometer voor de kust van Den Haag.

Het is de bedoeling dat de windparken in 2023 in gebruik worden genomen. De twee windparken zullen naar verwachting een gemeenschappelijke capaciteit hebben van 760 megawatt, waarmee circa 1 miljoen van stroom kunnen worden voorzien.

Geef een reactie