--- ---

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Besi

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 maart 2019

Koersdoel naar 25,00 euro.

 Berenberg heeft woensdag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verhoogd van 21,00 naar 25,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Ondanks alle onzekerheid in de markt slaagt Besi er volgens de analisten van Berenberg in om de kosten "uitstekend" onder controle te houden. Dit bleek ook uit de laatste cijfers van de toeleverancier van de halfgeleidersector, toen een dubbelcijferige omzetkrimp slechts tot een margedaling van minder dan 3 basispunten leidde.

"We zijn nu optimistischer over de marges op de lange termijn", aldus de analisten, die hun taxaties met 25 tot 30 procent verhoogden. Wel waarschuwde de zakenbank dat het lopende eerste kwartaal nog zwak zal zijn. Besi zelf waarschuwde al voor een 15 procent lagere omzet met een brutomarge van 55 tot 57 procent.

Het aandeel BE Semiconductor Industries sloot dinsdag op 23,01 euro.

Geef een reactie