Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 12 maart 2019 21:02

Update: May verliest opnieuw stemming

Er waren 242 stemmen voor en 391 stemmen tegen.

"Een tweede historische nederlaag […] vernederend", zei marktanalist Naeem Aslam van Think Markets.

Op het allerlaatst presenteerde May nog enkele concessies die ze had gekregen van de Europese Unie, met name met betrekking tot de zogeheten Ierse backstop.

Deze aanpassingen waren echter onvoldoende om het juridisch advies van regeringsjurist Geoffrey Cox te doen kantelen. Volgens Cox kan het Verenigd Koninkrijk nog steeds tegen haar wil worden gehouden aan de vangnetconstructie voor de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De concessies zouden daarmee weinig opleveren. Na het advies ging het Britse pond dinsdagmiddag stevig onderuit, op de toegenomen kans dat het Brexit-akkoord opnieuw wordt afgewezen.

Woensdag zal een nieuwe stemming plaatsvinden, ditmaal over een no-deal Brexit. Ook dat voorstel van May wordt vermoedelijk afgewezen en dan rest op donderdag een stemming om de Brexit-datum uit te stellen.

Door de uittredingstermijn van Artikel 50 met drie maanden te verlengen zou het Verenigd Koninkrijk tot uiterlijk eind juni in de EU blijven. Op 1 juli wordt een nieuw Europees parlement benoemd en Brussel wil voorkomen dat het VK nieuwe parlementsleden afvaardigt.

"Donderdag lijkt nu de belangrijkste dag te worden. Er is een meerderheid om Artikel 50 te verlengen, maar het is cruciaal dat het Lagerhuis laat weten wat voor Brexit het dan wel wil voordat Theresa May met goed fatsoen naar Brussel kan afreizen voor de top van de Europese Raad", zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank dinsdagavond tegen ABM Financial News.

"De Britten rekenen nu op verlenging. Maar als het niet duidelijk is waarom er verlengd gaat worden, kunnen ze nog van een koude kermis thuis komen", waarschuwde Koopman.

In principe wil de EU volgens de analist van Rabobank wel een verlenging toestaan, "maar als het puur en alleen gaat om deze farce nog langer door te laten gaan, mag je je afvragen wat het nut er van is."

De euro/Britse pond werd na de verloren stemming verhandeld op 0,8637.

Update: om meer informatie toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 20:17 Redactie

Het grote crisiswebinar: AEX 300? Professor Koelewijn & Nico Bakker

09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten