Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 12 maart 2019 20:25

May verliest opnieuw stemming

 Het Britse Lagerhuis heeft dinsdagavond, zoals voorzien, de nieuwe Brexit-deal van de Britse premier Theresa May weggestemd.

Er waren 242 stemmen voor en 391 stemmen tegen.

Op het allerlaatst presenteerde May nog enkele concessies die ze had gekregen van de Europese Unie, met name met betrekking tot de zogeheten Ierse backstop.

Deze aanpassingen waren echter onvoldoende om het juridisch advies van regeringsjurist Geoffrey Cox te doen kantelen. Volgens Cox kan het Verenigd Koninkrijk nog steeds tegen haar wil worden gehouden aan de vangnetconstructie voor de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De concessies zouden daarmee weinig opleveren. Na het advies ging het Britse pond dinsdagmiddag stevig onderuit, op de toegenomen kans dat het Brexit-akkoord opnieuw wordt afgewezen. 

Woensdag zal een nieuwe stemming plaatsvinden, ditmaal over een no-deal Brexit. Ook dat voorstel van May wordt vermoedelijk afgewezen en dan rest op donderdag een stemming om de Brexit-datum uit te stellen.

Door de uittredingstermijn van Artikel 50 met drie maanden te verlengen zou het Verenigd Koninkrijk tot uiterlijk eind juni in de EU blijven. Op 1 juli wordt een nieuw Europees parlement benoemd en Brussel wil voorkomen dat het VK nieuwe parlementsleden afvaardigt.

Als het vertrek uit de EU wordt uitgesteld, zal de roep om een tweede referendum groter worden, wat mogelijk kan leiden tot een langer uitstel, verwacht marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen