Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 12 maart 2019 08:35

Boeing 737 MAX blijft voorlopig in de lucht

 De Boeing 737 MAX 8 mag voorlopig blijven vliegen, ondanks de twee vliegrampen in korte tijd met het toestel. Dit maakte de Federal Aviation Administration (FAA) maandagavond laat bekend.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit zei in een verklaring dat "het onderzoek net is begonnen en er nog geen onderzoeksdata is ontvangen op basis waarvan conclusies kunnen worden getrokken of actie wordt ondernomen."

Zondag verongelukte een van Boeings 737 MAX 8-toestellen kort na het opstijgen vanuit Addis Ababa, de hoofdstad van Ethiopië. Het vliegtuig van Ethiopian Airlines was op weg naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Geen van de 157 mensen aan boord overleefde de ramp.

De crash komt slechts enkele maanden nadat eenzelfde toestel, uit de vloot van het Indonesische Lion Air, kort na het opstijgen verongelukte in de Java Zee. Daarbij kwamen alle 189 inzittenden om het leven.

Dat ongeluk, eind oktober, was vermoedelijk te wijten aan een probleem met het automatische veiligheidssysteem waardoor de neus van het toestel naar beneden werd gestuurd. Boeing hoopt dit met een software oplossing te beperken. Tegelijkertijd krijgen bemanningsleden extra training over hoe het euvel handmatig te verhelpen.

Ondertussen houdt China alle 96 van zijn 737 MAX 8-toestellen aan de grond en gebeurt in Indonesië, Singapore en Latijns-Amerika hetzelfde.

Boeing verklaarde maandag dat men in gesprek is met luchtvaartautoriteiten en maatschappijen. "We nemen elke maatregel om alle aspecten van dit ongeluk te achterhalen en werken nauw samen met het onderzoeksteam en alle betrokken toezichthouders."

Wereldwijd vliegen momenteel 387 Boeing 737 MAX 8-toestellen. Door de crash dit weekend daalde het aandeel Boeing maandag dik 5 procent.

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten