--- ---

Beursblik: NIBC verlaagt advies Batenburg

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 12 maart 2019

Advies naar Neutraal.

 NIBC heeft het advies voor het aandeel Batenburg Techniek verlaagd van Kopen naar Neutraal. Dit bleek dinsdag uit een eerste analyse van de cijfers van de technisch dienstverlener door NIBC.

Batenburgs bieding per aandeel van 46,00 euro, inclusief 1,60 euro dividend om de geplande denotering per 26 april na een zogeheten uitrookprocedure te laten plaatsvinden, valt net onder het koersdoel van NIBC van 47,00 euro. Dit bleek reden voor de adviesverlaging, aldus NIBC dinsdag.

De resultaten van Batenburg Techniek over 2018 waren volgens NIBC veel beter dan verwacht. De analisten van NIBC hadden zelf een omzet van 191,5 miljoen euro in zijn taxaties opgenomen, maar Betenburg maakte maandag nabeurs een omzet van 200,1 miljoen euro bekend. Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op 13,1 miljoen, waar NIBC vooraf had gerekend op 10,7 miljoen euro.

Het aandeel Batenburg sloot maandag op een groen Damrak onveranderd op 45,00 euro.

Geef een reactie