--- ---

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 12 maart 2019

Koersdoel naar 17,70 euro.

Berenberg heeft het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 18,20 naar 17,70 euro bij handhaving van het verkoopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analyse van de zakenbank.

Analisten van Berenberg betoogden in hun rapport dat het aandeel onder geen enkele voorwaarde goedkoop is gewaardeerd en historisch juist op zijn hoogste niveau wordt verhandeld.

Het bedrijf kent een premie van 15 procent ten opzichte van sectorgenoten Carrefour en Tesco, ondanks een vertraging in de winstdynamiek en beduidend hogere buitengewone kosten, die Berenberg vaststelt op minimaal 1 miljard euro in de afgelopen jaren.

In de Benelux ervaart Ahold Delhaize de nodige risico's met verlies aan marktaandeel in Nederland aan Jumbo. Die concurrentiekracht wordt nu ook merkbaar in België, waar Jumbo zijn positie wil laten groeien. De Benelux is goed voor 30 procent van de groepsomzet van het concern.

In de Verenigde Staten tekent zich aan de oostkust een intensiever vestigingsklimaat af waarmee de concurrentie voor Ahold Delhaize wordt aangewakkerd. Long Island is volgens Berenberg goed voor 8 procent omzet en 15 procent winstgevendheid.

Geef een reactie