fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 11 maart 2019 09:31

Valuta: aandacht voor de Brexit

De valutamarkt is deze week gericht op de stemmingen in het Britse parlement over de Britse uittreding uit de Europese Unie en een mogelijk uitstel daarvan.

"Deze week draait het op de valutamarkt maar om drie dingen: Brexit, Brexit en Brexit", zei Stefan Koopman van Rabobank.

Er zijn deze week drie belangrijke stemmingen in het Lagerhuis. Op dinsdag wordt er gestemd over het aangepaste Brexit-akkoord van de Britse premier Theresa May. Omdat dit niets nieuws bevat ten opzichte van de vorige keer, toen het akkoord met een ruime meerderheid werd verworpen, wordt opnieuw een forse nederlaag verwacht.

Er zijn geruchten dat ministers rond May erop aandringen om deze stemming niet te laten doorgaan, omdat de positie van de premier na twee grote nederlagen niet houdbaar meer zou zijn, zei Koopman. Vooralsnog gaat hij ervan uit dat de stemming wel doorgaat en dat May opnieuw verliest.

In dat geval moet de parlementariërs woensdag stemmen, of zij dan zonder akkoord de EU willen verlaten, het 'no deal'-scenario. Naar verwachting is daar geen meerderheid voor, zei Koopman.

Dan volgt donderdag een stemming over uitstel van de Brexit-datum. Waarschijnlijk zou het gaan om een uitstel tot eind juni, omdat op 1 juli een nieuw Europees parlement wordt benoemd en men wil voorkomen dat het VK nieuwe parlementsleden afvaardigt. Bij zo'n uitstel zal de roep om een tweede referendum groter worden, wat mogelijk kan leiden tot een langer uitstel, zei Koopman.

Hoe het Britse pond zal reageren op een uitstel is onduidelijk, zei Koopman, maar uiteindelijk zou dit een verlenging van de onzekerheid betekenen. Hij sluit dan ook niet uit dat het pond op hetzelfde niveau de week uitgaat als aan het begin.

Het pond stond maandagochtend 0,2 procent hoger ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 1,3010. Een euro werd 0,1 procent minder waard ten opzichte van het pond sterling, op 0,8644 pond.

De euro noteerde op 1,1247 dollar.

De Aandeelhouder TV

maart 27, 2020

AEX week 13 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

Dramatische macrocijfers al ingeprijsd? | 27 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 26, 2020

AEX 26 maart 220 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 26, 2020

Bedrijven schrappen massaal dividend | 26 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 mrt 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Verrassing in de groeidata van China

26 mrt 15:31 Marco Knulst

DEAD CROSS platina

26 mrt 10:45 Bas Heijink

1e lagere top gevormd