--- ---

Top Deutsche Bank en Commerzbank serieus in gesprek – media

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 11 maart 2019

Duitse regering zou binnen enkele weken een beslissing verwachten.

De bazen van Deutsche Bank en Commerzbank zijn concreet met elkaar in gesprek over een fusie van de twee grootste Duitse banken, onder druk van de Duitse politiek, die binnen enkele weken een beslissing zou verwachten. Dat meldden Welt am Sonntag en andere media zondag.

CEO Christian Sewing van Deutsche Bank zou volgens dagblad Frankfurt Allgemeine drie weken geleden van zijn medebestuursleden een mandaat hebben gekregen om de gesprekken te voeren. De gesprekken zouden in zeer kleine kring plaatsvinden en nog informeel zijn. Volgens persbureau Reuters, die een grote aandeelhouder sprak, zouden de gesprekken niet langer dan vijf weken moeten duren.

De fusie zou een bank creëren met 130.000 medewerkers, een balanstotaal van 2 biljoen euro en een huidige beurswaarde van 24 miljard euro.

De Duitse overheid heeft een belang van 15 procent in Commerzbank, dat worstelt sinds de overname van Dresdner Bank kort voor de crisis.

Een fusie van Commerzbank met een buitenlandse bank zoals het Franse BNP Paribas is ook overwogen door Berlijn, schreef de Frankfurter Allgemeine, maar zou op het bezwaar stuiten dat dit een te sterke concurrent zou worden voor de beoogde nationale kampioen van het Duitse bankwezen, de al jaren door schandalen en problemen geplaagde Deutsche Bank.

Geef een reactie