Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 11 maart 2019 13:03

Brexit stemming inderdaad dinsdag

 Dinsdag zal het Britse Lagerhuis zoals verwacht weer stemmen over een Brexit-deal. Dit bevestigde een woordvoerder van Downing Street 10 maandag nadat er eerder geruchten gingen dat een 'meaningful vote' van de baan was.

Het is nog niet duidelijk waar het parlement precies over zal stemmen en of dit opnieuw het akkoord is dat May eerder met de EU sloot. Tot 23:00 uur vanavond heeft de Britse regering de tijd om moties aan te dragen waarover zal worden gestemd. May zou mogelijk van plan zijn om een indicatieve stemming te houden over een hypothetische deal die ze graag met de EU wil sluiten, schreven Britse media maandag.

Volgens de regeringswoordvoerder wordt op technisch niveau nog wel overlegd tussen Londen en Brussel. Op politiek niveau vinden momenteel geen gesprekken plaats en deze staan ook niet gepland, verklaarde de EU maandag. Wel houdt men deze week nauw contact met Londen.

In januari werd het Brexit akkoord dat het Verenigd Koninkrijk in november sloot verworpen door het Britse parlement. Sindsdien lukte het May niet om concessies te krijgen voor een belangrijk pijnpunt: de Ierse backstop.

Omdat dinsdag vermoedelijk over een ongewijzigde Brexit-deal wordt gestemd, is de kans groot dat het akkoord opnieuw wordt verworpen door de Britse parlementariërs. Dan volgt woensdag naar verwachting een nieuwe stemming, deze keer over een no-deal Brexit. Ook dat voorstel van May wordt vermoedelijk afgewezen en dan rest op donderdag een stemming over het uitstellen van Brexit.

Daarmee zou Artikel 50 met drie maanden worden verlengd, waarmee het Verenigd Koninkrijk tot uiterlijk eind juni in de EU blijft. Op 1 juli wordt een nieuw Europees parlement benoemd en Brussel wil voorkomen dat het VK nieuwe parlementsleden afvaardigt.

Bij het uitstellen van een vertrek uit de EU zal de roep om een tweede referendum groter worden, wat mogelijk kan leiden tot een langer uitstel, verwacht marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

Het Britse pond stond in afwachting van de cruciale Brexit week maandag licht onder druk ten opzichte van de euro en dollar.

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 6, 2020

AEX 6 april 2020 – NIco Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten