Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 4 maart 2019

Update2: Nasdaq verhoogt bod op Oslo Børs

 Nasdaq heeft het bod op Oslo Børs VPS verhoogd en de Noorse beurs beveelt dit bod aan bij zijn aandeelhouders. Een eerder verhoogd bod van Euronext wijst men af. Dit werd maandag bekend.

Nasdaq maakte vanmiddag bekend 158 Noorse kronen per aandeel Oslo Børs VPS te willen betalen, in plaats van het eerdere bod van 152 kronen. Eerder verhoogde de andere kaper op de kust, beursbedrijf Euronext, zijn bod al tot 158 kronen.

"Op basis van een evaluatie heeft het bestuur [van Oslo Børs] unaniem besloten om het hogere bod van Nasdaq aan te bevelen bij aandeelhouders en het verhoogde bod van Euronext niet te accepteren", zei het Noorse bedrijf maandag in een reactie.

Euronext laat zich echter niet uit het veld slaan. In een reactie zei de beursuitbater maandag dat men vertrouwen heeft in het eigen bod. Dat bod wacht op goedkeuring van toezichthouders en dat is de laatste grote horde voor de transactie om een meerderheid van de aandelen in handen te krijgen, afgerond kan worden.

"Euronext herhaalt dat het al een meerderheid van de aandelen Oslo Børs heeft veilig gesteld, waardoor voldaan is aan de minimale vereiste om het bedrijf over te nemen", aldus de beursuitbater. De transactie wordt dan ook afgerond zodra er groen licht is van toezichthouders.

Euronext controleert al 50,5 procent van de aandelen Oslo Børs. Vorige maand verhoogde de uitbater van onder andere de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs zijn bod op de Noorse beurs van 145 naar 158 kronen. De aanmeldingsperiode voor dat bod loopt tot 11 maart.

Nasdaq versoepelde onder zijn nieuwe bod de voorwaarde dat meer dan 90 procent van de aandelen Oslo Børs moeten worden aangemeld onder het bod. Die drempel gaat omlaag naar "zeker tweederde van de aandelen" of indien nodig een hoger percentage om te voldoen aan de eisen van de regelgever. Ook wordt de zogeheten 'drop-dead date' verlengd van 31 december 2019 naar 4 maart 2020 en 60 dagen na het verlopen of het afronden van het bod van Euronext.

Nasdaq herhaalde maandag ook dat zij de steun van de raad van bestuur van de Noorse beurs geniet. Aandeelhouders die goed zijn voor ruim een derde van de uitstaande Oslo Børs aandelen zouden opnieuw hun steun hebben uitgesproken. De aanmeldingsperiode voor het nieuwe bod van Nasdaq is verlengd tot 29 maart.

Het aandeel Euronext steeg maandag 0,4 procent op 54,80 euro.

Update: om reactie Oslo Børs toe te voegen.

Update 2: om reactie Euronext toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

oktober 17, 2019

Deal or no Deal? | 17 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 14:30 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Zal de VS de instroom in Chinese activa indammen?

17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?