--- ---

Update: Nasdaq verhoogt bod op Oslo Børs

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 04 maart 2019

Noorse beurs wijst bod Euronext af.

 Nasdaq heeft het bod op Oslo Børs VPS verhoogd en de Noorse beurs beveelt dit bod aan bij zijn aandeelhouders. Een eerder verhoogd bod van Euronext wijst men af. Dit werd maandag bekend.

Nasdaq maakte vanmiddag bekend 158 Noorse kronen per aandeel Oslo Børs VPS te willen betalen, in plaats van het eerdere bod van 152 kronen. Eerder verhoogde de andere kaper op de kust, beursbedrijf Euronext, zijn bod al tot 158 kronen.

"Op basis van een evaluatie heeft het bestuur [van Oslo Børs] unaniem besloten om het hogere bod van Nasdaq aan te bevelen bij aandeelhouders en het verhoogde bod van Euronext niette accepteren", zei het Noorse bedrijf maandag in een reactie.

Nasdaq versoepelt de voorwaarde dat meer dan 90 procent van de aandelen Oslo Børs moeten worden aangemeld onder het bod. Die drempel gaat omlaag naar "zeker tweederde van de aandelen" of indien nodig een hoger percentage om te voldoen aan de eisen van de regelgever. Ook wordt de zogeheten 'drop-dead date' verlengd van 31 december 2019 naar 4 maart 2020 en 60 dagen na het verlopen of het afronden van het bod van Euronext.

Nasdaq herhaalde maandag al dat zij de steun van de raad van bestuur van de Noorse beurs geniet. Aandeelhouders die goed zijn voor ruim een derde van de uitstaande Oslo Børs aandelen zouden opnieuw hun steun hebben uitgesproken. De aanmeldingsperiode voor het nieuwe bod van Nasdaq is verlengd tot 29 maart, aldus de beursuitbater.

Vorige maand verhoogde Euronext, uitbater van onder andere de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs, zijn bod op de Noorse beurs van 145 naar 158 kronen. De aanmeldingsperiode voor dat bod loopt tot 11 maart. Euronext controleert al 50,5 procent van de aandelen Oslo Børs.

Het aandeel Euronext steeg maandag 1,0 procent op 55,15 euro.

Update: om reactie Oslo Børs toe te voegen.

Geef een reactie