--- ---

Nasdaq verhoogt bod op Oslo Børs

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 04 maart 2019

Nieuw bod gelijk aan dat van Euronext.

 Nasdaq heeft het bod op Oslo Børs VPS verhoogd. Dit maakte de Amerikaanse beursuitbater maandag bekend.

Nasdaq wil nu 158 Noorse kronen per aandeel Oslo Børs VPS betalen, in plaats van het eerdere bod van 152 kronen. Eerder verhoogde de andere kaper op de kust, beursbedrijf Euronext, zijn bod al tot 158 kronen.

Verder versoepelt Nasdaq de voorwaarde dat meer dan 90 procent van de aandelen Oslo Børs moeten worden aangemeld onder het bod. Die drempel gaat omlaag naar "zeker tweederde van de aandelen" of indien nodig een hoger percentage om te voldoen aan de eisen van de regelgever.

Nasdaq herhaalde maandag dat zij de steun van de raad van bestuur van de Noorse beurs geniet. Aandeelhouders die goed zijn voor ruim een derde van de uitstaande Oslo Børs aandelen zouden opnieuw hun steun hebben uitgesproken. De aanmeldingsperiode voor het nieuwe bod van Nasdaq is verlengd tot 29 maart, aldus de beursuitbater.

Vorige maand verhoogde Euronext, uitbater van onder andere de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs, zijn bod op de Noorse beurs van 145 naar 158 kronen. De aanmeldingsperiode voor dat bod loopt tot 11 maart. Euronext controleert al 50,5 procent van de aandelen Oslo Børs.

Het aandeel Euronext steeg maandag 1,0 procent op 55,15 euro.

Geef een reactie