--- ---

Boskalis en Kotug sluiten overeenkomst verkoop Kotug Smit Towage

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 04 maart 2019

Boskalis ontvangt 90 miljoen euro.

 Boskalis heeft met medeaandeelhouder Kotug International een intentieovereenkomst getekend voor de verkoop van Kotug Smit Towage aan Boluda Group. Dit maakte de baggeraar maandag voorbeurs bekend.

Volgens de overeenkomst bedraagt de ondernemingswaarde van Kotug Smit Towage 300 miljoen euro. Boskalis verwacht voor zijn belang van vijftig procent in de joint venture circa 90 miljoen euro in contanten te ontvangen.

De towage joint venture tussen Boskalis en Kotug werd in 2016 gevormd en had destijds betrekking op 11 havens in 4 landen. Sindsdien heeft de joint venture haar positie uitgebreid naar nieuwe havens en zijn efficiencyverbeteringen gerealiseerd.

De transactie wordt naar verwachting in het tweede halfjaar van 2019 afgerond, onder voorbehoud van gebruikelijke condities zoals een boekenonderzoek en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in de desbetreffende landen.

Het aandeel Boskalis sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 24,83 euro.

Geef een reactie