fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 4 maart 2019

Beursupdate: Beursplein 5 licht hoger van start gegaan

De Amsterdamse beurs is maandag in het groen van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,3 procent hoger naar 540,18 punten, terwijl de Midkap 0,4 procent won.

Onder de hoofdaandelen won RELX ruim een procent. Vrijdag was de uitgever nog een dissonant met een verlies van 7,4 procent. De Universiteit van Californië verlengde het abonnement op wetenschappelijke tijdschriften van RELX-onderdeel Elsevier niet.

Ahold Delhaize was de enige forse daler, met drie procent. Amazon wil tientallen fysieke levensmiddelenwinkels in de VS openen. Dat meldde The Wall Street Journal afgelopen weekend op basis van bronnen. Ahold Delhaize haalt een flink deel van zijn omzet uit Amerika.

Heineken verloor daarnaast een half procent. RBC verlaagde het advies voor de bierbrouwer van Outperform naar Sector Perform met een koersdoel van 86,00 euro, zo merkte beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij op.

In de AMX zaten OCI en TKH Group, dat later deze week cijfers rapporteert, in de lift met winsten van bijna twee procent.

Boskalis won daarnaast anderhalf procent. De baggeraar tekende met medeaandeelhouder Kotug International een intentieovereenkomst voor de verkoop van Kotug Smit Towage aan Boluda Group. Volgens de overeenkomst bedraagt de ondernemingswaarde van Kotug Smit Towage 300 miljoen euro. Boskalis verwacht voor zijn belang van vijftig procent in de joint venture circa 90 miljoen euro in contanten te ontvangen.

GrandVision noteerde onderaan met een verlies van een half procent.

Onder de kleinere aandelen won Pharming, dat later deze week cijfers vrijgeeft, meer dan drie procent.

Het lokaal genoteerde Stern Groep won zelfs zes procent. De automotive groep verkoopt Sternlease aan leasemaatschappij ALD Automotive voor 80 miljoen euro. Daarnaast sloot Stern een zevenjarige strategische partnerovereenkomst met de leasemaatschappij over het aanbrengen van leasecontracten en de levering van auto's en diensten door Stern.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud