--- ---

Tesla wil zich storten op onlineverkopen

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 01 maart 2019

Wil prijs Model 3 flink omlaag brengen.

(ABM FN) Tesla gaat diverse filialen sluiten om zich volledig te richten op het verkopen van auto's online, waardoor het voor de autobouwer mogelijk wordt om de Model 3 tegen een aantrekkelijkere prijs te kunnen aanbieden. Dit maakte Tesla donderdagavond laat bekend.

Door deze stap wil Tesla de Model 3 aan kunnen bieden vanaf een prijs van 35.000 dollar. De autobouwer heeft al jaren aangegeven dat het de prijzen omlaag wil brengen, om Tesla-auto's voor een breder publiek toegankelijk te maken.

De keuze voor een volledige focus op online, kwam evenwel als een verrassing. Tesla gaat enkele winkels sluiten, hetgeen de personeelskosten flink moet terugbrengen. Topman Elon Musk wilde niet op verdere details ingaan. Eind 2018 had Tesla nog 378 winkels wereldwijd. Andere filialen zullen evenwel nog openblijven en daar kunnen consumenten meer informatie krijgen over de auto's die Tesla verkoopt. Toch zullen alle consumenten uiteindelijk hun bestelling online moeten doen.

Tesla probeert al tijdenlang de productiekosten van de Model 3 terug te brengen, om de prijs van de auto onder het niveau van 49.000 dollar te krijgen. De aankondiging van donderdag betekent de derde prijsverlaging voor de auto sinds de start van dit jaar. De laatste prijs voor de Model 3 was 42.900 dollar.

Geef een reactie