Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 28 februari 2019

Europese beurzen overwegend hoger gesloten

De Europese beurzen zijn donderdag overwegend hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 372,80 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 11.515,64 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.240,53 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent lager op 7.074,73 punten.

Daarmee wisten de Europese beurzen de verliezen van eerder op de dag, in reactie op een reeks geopolitieke ontwikkelingen, van zich af te schudden. In Vietnam meldde de Amerikaanse president Donald Trump dat de gesprekken met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un zijn geëindigd zonder een deal door een verschil van mening over het opheffen van de sancties tegen het communistische land.

"De combinatie van het gebrek aan vooruitgang met Noord-Korea en China drukt op de aandelenmarkten en misschien moeten we wachten op een nieuwe katalysator om de sterke start van het jaar te kunnen verlengen", zei marktanalist Neil Wilson van Markets.com.

In het Verenigd Koninkrijk krijgen politici de gelegenheid om te ijveren voor een tweede referendum over het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk in het Europese handelsblok. Op uiterlijk 12 maart zal gestemd worden over May's Brexit-deal. In het geval in meerderheid tegen de deal wordt gestemd, volgt een dag later een stemming over een no-deal Brexit. Wanneer dit wordt afgewezen zal waarschijnlijk op 14 maart gestemd worden over het verlengen van de Brexit deadline van 29 maart tot uiterlijk eind juni.

De Franse premier Emmanuel Macron is naar verluidt sceptisch over het feit dat de Britse premier May het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk kan uitstellen.

In Frankrijk bleken de consumentenprijzen in februari volgens een voorlopige meting 0,4 procent op maandbasis te zijn opgelopen. Op jaarbasis stegen de prijzen met 1,3 procent. Het land maakte donderdag ook zijn tweede raming voor de groei van de economie over het vierde kwartaal bekend. Die kwam uit op 0,3 procent, gelijk aan de eerste raming.

Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland sneller zijn gestegen dan een maand eerder. De inflatie bedroeg in februari op maandbasis 1,6 procent. Op maandbasis tegen de consumentenprijzen met 0,5 procent.

Olie noteerde donderdag verdeeld.

De euro/dollar noteerde op 1,1386. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1388 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1369 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Carrefour heeft in 2018 meer verlies geboekt en voert de kostenbesparingen op. De supermarktketen wil op jaarlijkse basis 2,8 miljard euro aan kosten besparen tegen 2020. Eerder werd nog gemikt op 2,0 miljard euro. Carrefour wil een stabiel dividend uitkeren van 0,46 euro per aandeel. Het aandeel steeg donderdag 2,5 procent.

AB InBev heeft de resultaten in het vierde kwartaal van 2018 zien oplopen, maar de winst onder druk zien staan. Donderdagochtend kondigde de bierreus een slotdividend aan van 1,00 euro per aandeel, waardoor het totale dividend over 2018 uitkomt op 1,80 euro. Het aandeel steeg 4,1 procent.

Adecco heeft over het vierde kwartaal van 2018 iets meer omzet gerealiseerd, maar draaide na een impairment wel verlies. Het aandeel sloot 3,3 procent lager.

Zalando heeft dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal zijn doelstellingen voor 2018 weten te behalen. In 2019 rekent Zalando op een omzetgroei die uitkomt "aan de onderkant" van een bandbreedte van 20 tot 25 procent. De aangepaste EBIT moet tussen de 175 miljoen en 225 miljoen euro uitkomen. Verder wil de online retailer blijven investeren in logistiek en technologie en verwacht daarom kapitaaluitgaven van rond 300 miljoen euro in 2019. De koers van het aandeel steeg donderdag 22 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.788,64 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

oktober 17, 2019

Deal or no Deal? | 17 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?

16 okt 14:17 Redactie

Bloedgigant CSL daagt Pharming voor de Rechter