fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 26 februari 2019 14:28

Britse premier wil parlementsstemming over uitstel Brexit

 De Britse premier Theresa may wil een stemming in het Britse parlement over een uitste van de Brexit mocht haar Brexit-voorstel het daar niet halen. Dit heeft de Britse bewindsvrouw dinsdag laten weten.

Met dit voorstel poogt May een harde Brexit te voorkomen. Volgens de lopende officiële afspraken moet het Verenigd Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 29 maart van dit jaar verlaten.

Tot dusverre heeft de premier echter nog geen enkele vooruitgang geboekt met steunwerving voor haar Brexit-voorstel. Een deal is nodig om een zogeheten no-deal Brexit te voorkomen. In dat geval wordt een wanordelijk verloop van het vertrek van de Britten uit de EU voorzien.

May kreeg dinsdag nieuwe tegenwind van drie van haar minister die met opstappen dreigden als de kans op een Brexit zonder deal bleef bestaan.

De stemming over een nieuw voorstel van May staat voor 12 maart op de agenda. Als dat voorstel geen steun krijgt, volgt op 13 maart een stemming, of het parlement dan een Brexit zonder akkoord accepteert. Als het antwoord daarop nee is, volgt een stemming over uitstel van de Brexit-datum.

Het lijkt er op dat binnen het parlement animo is voor uitstel. Mocht May inderdaad moeten overgaan tot een uitstel van vertrek dan moet zij daartoe officieel een verzoek bij de overige 27 EU-lidstaten indienen. Voorafgaand is al duidelijk geworden dat deze niet afwijzend staan tegenover een uitstel.

De Aandeelhouder TV

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 2, 2020

Dollar komt onder druk te staan

april 2, 2020

Hoe slecht worden de banencijfers? | 2 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet