--- ---

Duitse economie maakt pas op de plaats

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 22 februari 2019

Op jaarbasis wel groei in vierde kwartaal.

 In het vierde kwartaal heeft de Duitse economie een pas op de plaats gemaakt in vergelijking tot een kwartaal eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek, die een raming van 14 februari bevestigden.

In vergelijking tot het vierde kwartaal van 2017 groeide het Duitse bruto binnenlands product evenwel met 0,9 procent. Aangepast voor kalendereffecten ging het om een toename van 0,6 procent.

In het derde kwartaal van 2018 kromp de Duitse economie met 0,2 procent op kwartaalbasis, terwijl het in het tweede kwartaal nog een groei behaalde van 0,5 procent en van 0,4 procent in de eerste drie maanden.

Geef een reactie