--- ---

Beursupdate: Damrak neutraal van start gegaan

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 22 februari 2019

Cijfers ASMI positief ontvangen.

 De Amsterdamse beurs kende vrijdag een vlakke start van de handelsdag. Kort na de beursgong noteerde de AEX index 0,1 procent lager op 539,81 punten, terwijl de Midkap juist 0,1 procent klom.

Onder de hoofdaandelen ging Galapagos aan kop met 2,6 procent na rapportering van cijfers. De biotechonderneming zag in 2018 de omzet verdubbelen, terwijl het nettoverlies flink terugliep. Staalconcern ArcelorMittal won daarnaast anderhalf procent.

Indexzwaargewichten Royal Dutch Shell en Unilever noteerden onderaan met ongeveer een procent verlies.

In de AMX werden de cijfers van ASMI met applaus ontvangen. Analist Edwin de Jong van NIBC sprak tegen ABM Financial News van sterke prestaties en benadrukte dat ASMI het duidelijk beter doet dan sommige sectorgenoten. Het aandeel klom ruim zes procent. Aperam won daarnaast twee procent.

Onder de kleinere aandelen verloor Alfen acht procent, nadat ABN AMRO het aandeel van de kooplijst haalde.

Het lokaal genoteerde Esperite spoot 14,0 procent omhoog. Het stamcelbedrijf sloot een overeenkomst met Polski Bank Komórek Macierzystych (PBKM) voor de verkoop van alle activiteiten van Cryo-Save die gerelateerd zijn aan diens stamcelbank. PBKM is bereid om maximaal 10 miljoen euro te betalen voor de de stamcelbank.

Geef een reactie