--- ---

Johnson & Johnson gedagvaard om asbest in talkpoeder

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 21 februari 2019

Inmiddels ten minste 13.000 klachten.

 Johnson & Johnson heeft van de Amerikaanse justitie een aantal dagvaardingen ontvangen in verband met de mogelijk aanwezigheid van asbestdeeltjes in het talkpoeder van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmareus. Dit schreef de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van de dagvaardingen zoals deze door Johnson & Johnson openbaar zijn gemaakt in een jaarrapport dat woensdag bij de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission is ingediend.

Johnson & Johnson zegde zijn volledige medewerking toe aan de onderzoeken naar asbest.

Babypoeder neemt weliswaar een gering deel van de omzetvorming van de groep voor zijn rekening, maar is wel essentieel voor de reputatie van het bedrijf, daar het één van de weinige producten is dat onder de merknaam Johnson & Johnson wordt vermarkt.

Volgens de krant zou er sprake zijn van ten minste 13.000 zaken.

Volgens het bedrijf zelf hebben tests de afgelopen tientallen jaren uitgewezen dat het talkpoeder veilig is en geen asbestdeeltjes bevat.

In een aantal rechtszaken ging het concern dan ook vrijuit, maar in een aantal gevallen werd door jury's hoge bedragen aan de eisers toegekend, waaronder in juli vorig jaar 4,7 miljard dollar aan 22 moeders en hun kinderen. Johnson & Johnson heeft deze uitspraken aangevochten.

Het aandeel Johnson & Johnson daalde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 2,2 procent.

Geef een reactie