--- ---

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel NN Group

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 21 februari 2019

Advies gehandhaafd op Outperform.

 Credit Suisse heeft donderdag het koersdoel voor NN Group verhoogd van 39,00 naar 42,00 euro en handhaafde het advies op Outperform, volgend op de jaarresultaten van de Nederlandse verzekeraar.

Voor de periode 2019 tot en met 2021 verhoogden de analisten van de Zwitserse bank de taxaties voor de winst per aandeel met 2 tot 3 procent, dankzij een daling van het uitstaande aandelenkapitaal als gevolg van een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 500 miljoen euro.

"Onze schattingen voor de bedrijfswinst zijn niet materieel veranderd, hoewel het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal van 2018 onze prognose miste", aldus Credit Suisse. "Wij zijn van mening dat NN een groei van de bedrijfswinst van 5 tot 7 procent kan genereren, wat in lijn is met de doelstellingen van het bedrijf", aldus de analisten. Zij zijn tevens van mening dat de verzekeraar in de komende jaren eigen aandelen zal blijven inkopen.

Het aandeel NN Group noteerde donderdag op een vlak Damrak 0,5 procent hoger op 38,18 euro.

Geef een reactie