--- ---

Wall Street beweegt richting lagere opening

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 19 februari 2019

Handelsbesprekingen blijven punt van focus.

 De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

De handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China domineren nog steeds het sentiment. De Chinese vice-premier Liu He zal donderdag en vrijdag aanschuiven bij de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China in Washington. Liu He zal de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en minster van financiën Steven Mnuchin tijdens de zevende ronde van de handelsbesprekingen tussen de VS en China ontmoeten, meldden de Chinese autoriteiten.

"De besprekingen tussen de Verenigde Staten en China zullen deze week worden voortgezet, nadat we vorige week hoorden dat er enige vooruitgang werd geboekt, terwijl beleggers hoopvol blijven", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. "De markt ziet het feit dat de onderhandelingen nog steeds plaats vinden als een positief signaal. De spanningen liepen echter op nadat Beijing Washington ervan beschuldigde de angst voor cybersecurity aan te wakkeren", voegde hij toe.

Zestien Amerikaanse staten hebben maandag een rechtszaak aangespannen tegen het uitroepen van de noodtoestand langs de grens met Mexico door president Trump.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag slechts vertrouwensdata van Amerikaanse huizenbouwers in februari geagendeerd.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1295. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1302 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1293 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 1,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Walmart kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. Walmart zag in het afgelopen boekjaar de omzet stijgen en wist de eigen winstverwachting ruim te overtreffen. De beurswaarde van 's werelds grootste retailer in omzet gemeten steeg voorbeurs met 2,2 procent.

Advance Auto Parts daalde voorbeurs 0,7 procent, ondanks beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het concern boekte een aangepaste winst van 1,17 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 1,13 dollar per aandeel. De omzet bedroeg in het vierde kwartaal 2,11 miljard dollar, tegenover een consensusverwachting van 2,04 miljard dollar. Op vergelijkbare basis telde de omzet echter teleur.

Het aandeel Weight Watchers' verloor voorbeurs 5,9 procent, nadat JP Morgan het advies verlaagde van Neutraal naar Onderwogen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,1 procent hoger op 2.775,60 punten. De Dow Jones index eindigde 1,7 procent in het groen op 25.883,25 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 7.472,41 punten.

Geef een reactie