--- ---

Wall Street houdt deuren gesloten

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 18 februari 2019

Amerikanen vieren Presidents Day.

 Wall Street houdt maandag de deuren gesloten vanwege de viering van Presidents Day.

Wereldwijd domineert maandag het optimisme over de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Washington en Beijing kondigden vrijdag aan dat de gesprekken deze week in Washington zullen worden hervat, wat de hoop voedde dat een akkoord binnen bereik is.

"We hebben het gevoel dat we vooruitgang hebben geboekt met zeer, zeer belangrijke en moeilijke kwesties", zei handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer vrijdag na een bijeenkomst met de Chinese president Xi Jinping.

De Amerikaanse president Donald Trump zelf liet zondag via Twitter weten ook erg tevreden te zijn. "Belangrijke ontmoetingen en gesprekken over de Chinese handelsdeal, en meer, met mijn staf vandaag. Grote vooruitgang is geboekt op zoveel verschillende vlakken!", twitterde Trump.

Olie noteerde maandag tot 2,9 procent hoger.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1332. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1306 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1293 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd. Dinsdag verschijnen een half uur na opening van de beurzen data over het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers in februari.

Bedrijfsnieuws

Het cijferseizoen loopt in de Verenigde Staten tegen zijn einde.

Wal-Mart publiceert dinsdag voorbeurs de resultaten over het vierde kwartaal. Navigatiespecialist Garmin kom woensdag met bedrijfsresultaten, voedingsmiddelengigant Kraft-Heinz is woensdag aan de beurt, evenals Dropbox, dat nabeurs met cijfers komt.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,1 procent hoger op 2.775,60 punten. De Dow Jones index eindigde 1,7 procent in het groen op 25.883,25 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 7.472,41 punten.

Geef een reactie