--- ---

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel PostNL

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 18 februari 2019

Koersdoel naar 2,23 euro.

UBS heeft maandag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 3,00 naar 2,23 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

Analisten merkten op dat de koers van PostNL net als die van sectorgenoten flink is gedaald in de afgelopen twaalf maanden. En het ziet er vooralsnog niet rooskleurig, aldus UBS, in het licht van de voorziene terugval van briefpostvolumes met tien procent dit jaar, na een daling van 10,5 procent in 2018.

Evenwel blijft PostNL volgens UBS op schema liggen met het realiseren van de 2020-doelstellingen, mede geholpen door de "significant" gestegen volumes bij pakketbezorging.

PostNL voert momenteel gesprekken over een nieuwe arbeidsovereenkomst, dat zich richt op het creëren van meer banen en een duurzamer werknemersmodel. "De vraag blijft of de winst op peil kan blijven na 2020", aldus UBS.

Het aandeel PostNL koerste maandagochtend 0,5 procent hoger op 2,27 euro.

Geef een reactie