--- ---

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 februari 2019

Olieprijs stijgt na aankondiging verlaging olieproductie Saoedi Arabië.

 De Amerikaanse beurzen bewegen woensdag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Amerikaanse aandelenmarkten begeven zich daarmee naar nieuwe hoogtepunten, nadat de Amerikaanse president Donald Trump meldde dat hij de deadline van 2 maart voor een handelsdeal met China wil verlengen indien de twee partijen voldoende vooruitgang boeken deze week.

Donderdag en vrijdag onderhandelen de twee kampen in Beijing. De Amerikaanse delegatie bestaat onder meer uit handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin. De Chinese president Xi Jinping zal vrijdag hoogstpersoonlijk bij de besprekingen aanschuiven.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van aanhoudend optimisme omtrent de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. "De mildere houding van Trump ondersteunt het sentiment", zei Madden. "Beleggers zijn ook hoopvol omdat het erop lijkt dat de Verenigde Staten overeenstemming hebben bereikt over het voorkomen van een nieuwe gedeeltelijke sluiting van het Amerikaans overheidsapparaat", voegde hij toe.

Trump zei dinsdag dat een nieuwe shutdown zeer onwaarschijnlijk is, nadat hij zijn onvrede uitsprak over de voorlopige overeenkomst die de Republikeinen en Democraten maandag sloten.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en inflatiecijfers over januari, gevolgd door het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration later op de dag.

De olieprijs zit woensdag in de lift, nadat Khalid al-Falih, de energieminister van Saoedi Arabië in een interview met de Financial Times meldde dat het land bereid is de productie verder te verlagen.

Olie noteerde woensdag tot 1,6 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1316. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1315 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1324 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Cisco publiceert woensdag nabeurs kwartaalresultaten. De Amerikaanse maker van netwerkapparatuur noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs vlak tot fractioneel lager.

Groupon daalde voorbeurs 10,6 procent. De Amerikaanse kortingssite heeft in 2018 niet aan de eigen winstverwachting voldaan en ziet in 2019 geen winstgroei.

Hotelbedrijf Hilton rapporteerde voorbeurs over het vierde kwartaal een nettowinst van 224 miljoen dollar, ofwel 0,75 dollar per aandeel, op een omzet van 2,3 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,79 dollar per aandeel, wat 0,10 dollar beter was dan verwacht.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,3 procent hoger op 2.744,73 punten. De Dow Jones index eindigde 1,5 procent in het groen op 25.425,76 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,5 procent tot 7.414,62 punten.

Geef een reactie