Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 12 februari 2019

Optimisme drijft AEX hoger

 De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting hoger van start. De future op de AEX wees ruim een half uur voor opening op een koerswinst van ruim een half procent.

"Het gaat om twee dingen vanochtend", zei sales traders Gert Berendse van ING tegen ABM Financial News. "De deal die er zou zijn over de Mexicaanse grens en een ontmoeting tussen Xi Jinping en Donald Trump binnenkort", aldus de marktkenner. Dit laatste voedt de hoop dat er spoedig een handelsakkoord ligt, voegde Berendse toe.

Optimisme over een nieuwe onderhandelingsronde tussen de Verenigde Staten en China over een handelsakkoord werd maandag nog in toom gehouden door de dreiging van een hernieuwde gedeeltelijke sluiting van het Amerikaanse overheidsapparaat.

Inmiddels lijkt over deze financiering dus een principe-akkoord bereikt en zou een nieuwe sluiting van het overheidsapparaat zijn afgewend. De details van het akkoord moeten echter nog worden uitonderhandeld.

Einde van de week ontmoeten onderhandelaars uit Amerika en China elkaar in Beijing in een nieuwe poging tot een akkoord te komen. Aan dit overleg werd maandagavond volgens Berendse nog een hoge Chinese functionaris toegevoegd.
Volgens een Chinese overheidsfunctionaris zijn de Chinese export en import in januari weer gestegen, na dalingen in december. Economen gepolst door The Wall Street Journal verwachten evenwel dat de Chinese export afgelopen maand met 4,1 procent terugliep en de import zelfs met 11,0 procent.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1284.

Vanochtend is de beursagenda leeg, maar vanmiddag is er een maandrapport van oliekartel OPEC, het Amerikaanse ondernemersvertrouwen, de vacatures in de VS en een toespraak van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve.

Bedrijfsnieuws

Randstad zag in het vierde kwartaal van 2018 de omzet en de onderliggende winstgevendheid licht oplopen en stelde dat de trend uit het vierde kwartaal zich in de eerste maand van 2019 heeft doorgezet. Het bedrijf uit Diemen stelde dinsdag een dividend over het vorig jaar voor van 3,38 euro per aandeel Randstad.

Het aandeel Adyen kan wellicht profiteren van de melding dat het aandeel wordt opgenomen in de MSCI World Index.

Wessanen boekte in het vierde kwartaal van 2018 een hogere winst en omzet. Voor het huidige boekjaar voorziet Wessanen een lage tot gematigde groei van de eigen merken. Daarnaast rekent het bedrijf op een verdere krimp van de private labels.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index eindigde maandag 0,1 procent hoger op 2.709,80 punten en de Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 25.053,11 punten. Technologiebeurs Nasdaq sloot 0,1 procent hoger.

De Aandeelhouder TV

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

oktober 22, 2019

Randstad kan niet overtuigen | 22 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 21, 2019

AEX 21 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position

22 okt 10:11 Redactie

De 10 Grootste Robotics Aandelen