Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 12 februari 2019

Beursupdate: Randstad en Wessanen beloond

 De Amsterdamse beurs heeft dinsdag de wind in de rug. De AEX won een half procent op 533,90 punten.

"De feeststemming wordt versterkt door toenemende hoop dat er toch een handelsovereenkomst gesloten gaat worden tussen China en de VS, of dat aanhoudende gesprekken tussen de twee landen er in ieder geval toe zullen leiden dat Amerika niet per maart de importtarieven zal verhogen", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

Nieuws dat de Democraten en Republikeinen een principeakkoord over een spending bill hebben bereikt zou het optimisme vandaag verdere steun kunnen bieden, hoewel Mevissen waarschuwde dat een nieuwe shutdown nog niet volledig voorkomen is.

"Het huidige herstel lijkt dan ook vooral gedreven door deze hoop op deals, waarbij met name Trump de pret nog kan bederven. Bij het uitblijven van een handelsovereenkomst tussen de VS en China of een hernieuwde shutdown van de Amerikaanse overheid kan de stemming dan ook zeker weer omslaan", meent de analist van Rabobank.

Donderdag en vrijdag wordt er door de VS en China onderhandelt in Beijing. Mogelijk dat de presidenten Donald Trump en Xi Jinping elkaar kort daarna ontmoeten, aldus sales trader Gert Berendse van ING.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1275. Olie werd ruim een half procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Randstad aan de leiding met een koersstijging van 4,1 procent. Analisten wezen op een tegenvallende autonome omzetgroei bij de uitzender. "Het is duidelijk dat de vertraging doorzette, vooral in Europa", aldus ABN AMRO. Daar stond volgens Jefferies wel een "genereuzer" dan verwacht dividend tegenover. KBC Securities besloot het koersdoel voor Randstad met 1,50 euro te verhogen naar 44,50 euro.

Verder won Aalberts Industries 1,8 procent en Galapagos 1,7 procent.

Dalers waren er nauwelijks. RELX verloor 0,3 procent en KPN 0,4 procent.

In de Midcap was Adyen één van de koplopers met een winst van 2,1 procent. Het aandeel wordt einde van deze maand opgenomen in de MSCI World Index.

PostNL steeg 2,2 procent en Arcadis 2,9 procent. De verliezen bleven beperkt, met uitzondering van Besi, dat 3,8 procent inleverde.

In de AScX viel de koerswinst van Wessanen op. Het aandeel steeg 16,9 procent nadat de kwartaalcijfers werden gepubliceerd. ING sprak van meevallende cijfers, maar vroeg zich af of de resultaten een keerpunt zijn, of een korte onderbreking in een langetermijntrend. KBC Securities houdt vast aan het koopadvies voor Wessanen, met een koersdoel van 14,50 euro. Volgens de analisten is er geen reden dat Wessanen met een korting van 30 procent ten opzichte van zijn sectorgenoten moet noteren. KBC rekent op een verhoging van de consensus voor 2019.

Pharming werd 6,7 procent duurder en Brunel leverde 1,4 procent in.

De Aandeelhouder TV

augustus 23, 2019

Leiden de Amazonebranden tot een nieuwe handelsoorlog? – RTL Z NIEUWS

augustus 23, 2019

Gevolgen machtsstrijd Trump en Federal Reserve

augustus 23, 2019

AEX week 34 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 23, 2019

ASR toont cijfers, Aegon ex dividend | 23 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
23 aug 12:16 Nico Bakker

ING herstelpoging

23 aug 08:36 Bas Heijink

AEX Waar komt de lagere top te liggen?

22 aug 16:48 Matthijs Kok

Kraft Heinz: Rood als Ketchup