--- ---

Vooralsnog reageert markt goed op kwartaalcijfers.

Het cijferseizoen zet komende week stevig door, nadat de AEX afgelopen week bijna een procent steeg naar 527,99 punten.

Maandag start rustig, terwijl dinsdag cijfers van Randstad en Wessanen op de agenda staan. Wessanen kwam afgelopen week stevig onder druk te staan na een afwaardering door Kempen.

Woensdag is druk met onder meer ABN AMRO, AkzoNobel, Heineken, Vopak, Takeaway en Unibail. Een dag later kunnen belegger er opnieuw flink tegen aan met de resultaten van bijvoorbeeld Aegon, Arcadis, DSM, NN, SBM Offshore en beursbedrijf Euronext. Ook noteren diverse indexzwaargewichten ex-dividend.

Vrijdag kunnen beleggers zich rustig opmaken voor het weekend met louter de cijfers van Brunel op de rol.

Macro-economisch belooft het ook een interessante week te worden, met op maandag een serie cijfers uit het Verenigd Koninkrijk, waaronder de economische groei.

Dinsdag zal de markt kijken naar de ontwikkeling van de Amerikaanse arbeidsmarkt en het maandrapport van oliekartel OPEC, een dag later gevolgd door het rapport van IEA en de wekelijkse olievoorraden in Amerika.

Halverwege de week volgen ook Amerikaanse, Britse en Nederlandse inflatiecijfers.

Donderdag verschuift de blik van inflatiedata naar groeicijfers. Japan, Duitsland, Nederland en de eurozone komen met cijfers. Ook zal vanwege het voortdurende handelsconflict tussen de VS en China met aandacht worden gekeken naar de Chinese handelsbalans.

Vrijdag zijn er dan weer inflatiecijfers uit China en Spanje en is er de handelsbalans van de eurozone. Verder komt uit de VS een cijfer over de industriële productie en het consumentenvertrouwen berekend door de Universiteit van Michigan.

Geef een reactie