--- ---

Zwarte cijfers voor Hasbro

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 08 februari 2019

Omzet onder druk in vierde kwartaal.

 Hasbro heeft in het vierde kwartaal van 2018 de omzet zien dalen, maar schreef wel zwarte cijfers. Dit maakte de speelgoedfabrikant uit het Amerikaanse Pawtucket vrijdag voorbeurs bekend.

De omzet van de maker van onder meer Nerf, My Little Pony en Monopoly daalde van 1.596 miljoen dollar over het vierde kwartaal van 2017 naar 1.389 miljoen dollar over het laatste kwartaal van 2018. Tegenzittende valutamarkten kostten Hasbro afgelopen kwartaal 35 miljoen dollar.

Hasbro verdiende op nettoniveau 8,8 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2017 stond er nog een nettoverlies in de boeken van 5,3 miljoen dollar. Dit leverde een aangepaste winst per aandeel op van 1,33 dollar, ruim onder de verwachting van 1,67 dollar van analisten die vooraf door FactSet gepolst werden.

Dividend

Hasbro stelde vrijdag voor het kwartaaldividend met 0,05 dollar per aandeel Hasbro te verhogen naar 0,68 dollar.

Het aandeel noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs in New York 0,6 procent hoger.

Geef een reactie