--- ---

Cijfers iets beter dan analisten voorzagen.

Flow Traders heeft uitstekend gescoord op de volatiele beurzen in het vierde kwartaal van 2018, met een fors hogere handelsomzet en winst, zoals ook door analisten werd voorzien. Dat bleek uit de cijfers die Flow Traders vrijdag voorbeurs bekend maakte.

Na een matige zomer, steeg de marktactiviteit in het vierde kwartaal, verklaarde Flow Traders. Vooral geopolitieke ontwikkelingen joegen het aantal transacties aan, vooral in de VS.

Wel was er richting het einde van het jaar wat vertraging, aldus Flow Traders, maar de trend naar passief beleggen wordt nog altijd bevestigd.

De netto handelsomzet kwam uit op 74,1 miljoen euro, tegenover 42,4 miljoen euro in het voorgaande kwartaal en 39,3 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden op 72,1 miljoen euro.

"Het was een kwartaal met sterke volumes en veel volatiliteit, en dan gaat het snel in ETF market making", zei analist Michael Roeg van Degroof Petercam voorafgaand aan de cijfers.

De nettowinst zou volgens de analisten uitkomen op 25,1 miljoen euro, of 0,54 euro per aandeel, meer dan drie keer zo veel als de 8 miljoen euro winst van een jaar eerder en van het derde kwartaal. Flow Traders boekte daadwerkelijk een winst van 25,9 miljoen euro, wat 0,56 euro per aandeel is.

Het bedrijfsresultaat, exclusief rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedroeg 33,8 miljoen euro, met een marge van 46 procent.

Analisten rekenden op 33,1 miljoen euro, tegen 13,2 miljoen euro een jaar eerder en 12,7 miljoen euro in het derde kwartaal. In het derde kwartaal lag de EBITDA-marge op 30 procent.

Geef een reactie