Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 8 februari 2019

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

 De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een lagere opening op Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

Wall Street reageerde donderdag op negatief nieuws rond de handelsbesprekingen met de VS.

Adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow meldde gisteren dat de VS en China in hun onderhandelingen nog flink van elkaar verwijderd zijn. CNBC meldde op basis van een bron dat de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping elkaar vermoedelijk niet voor 1 maart ontmoeten. Dat is het moment dat de VS de importheffingen op Chinese goederen zullen verhogen.

"Tot nu toe waren de markten optimistisch over het bereiken van een handelsakkoord, ondanks een gebrek aan informatie over het verloop hiervan. De houding van Trump zorgt nu voor nervositeit bij beleggers", stelde Jasper Lawler van London Capital Group.

"Nu de publicaties van de Amerikaanse bedrijfswinsten opdrogen, zal de volledige focus van handelaren weer snel verschuiven naar de handelsontwikkelingen tussen de VS en China. Zonder een overeenkomst in zicht, zal dit een negatieve invloed hebben op aandelenmarkten", voegde hij eraan toe.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten geen richtinggevende macrocijfers geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1339. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1336 dollar en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1343 dollar op de borden.

Olie noteerde vrijdag verdeeld.

Bedrijfsnieuws

Hasbro publiceerde voorbeurs tegenvallende cijfers over het afgelopen kwartaal. De winst per aandeel kwam uit op 1,33 dollar, terwijl analisten, gepolst door FactSet, hadden gerekend op 1,67 dollar. Het aandeel zakte in de elektronische handel voorbeurs 9,1 procent.

Mattel realiseerde in het vierde kwartaal van 2018 weer winst, maar de omzet stond wel onder druk, zo bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse speelgoedgigant. In het afgelopen kwartaal boekte Mattel een winst van 14,9 miljoen dollar, of 0,04 dollar per aandeel, tegen een verlies van 281,3 miljoen dollar, of 0,82 dollar per aandeel, een jaar eerder. Daarmee presteerde het bedrijf beter dan analisten hadden voorzien. Het aandeel stond in de elektronische handel voorbeurs 16,4 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent lager op 2.706,11 punten, terwijl de Dow Jones index 0,9 procent daalde tot 25.169,53 punten. Techbeurs Nasdaq leverde zelfs 1,2 procent in op 7.288,35 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

AEX 17 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribs Markets

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 14:30 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Zal de VS de instroom in Chinese activa indammen?

17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?