--- ---

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Corbion

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 08 februari 2019

Koopadvies blijft van kracht.

Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Corbion verlaagd van 31,80 naar 30,80 euro bij handhaving van het koopadvies.

Volgens analisten van Berenberg heeft het aandeel Corbion enkele pittige maanden achter de rug, met een koersdaling van circa zestien procent sinds juli, terwijl de bredere Europese chemiesector twaalf procent prijsgaf.

Zorgen over de sector werden volgens analisten gedreven door bedrijfsspecifieke factoren, waaronder wisselkoersen, tijdelijke tegenwind op het gebied van grondstoffenprijzen en een herstructurering bij de bakkerijdivisie.

Volgens Berenberg is de winstdaling van Corbion geen reden om minder optimistisch te zijn over het bedrijf. Corbion investeert namelijk flink in toekomstige groeiaanjagers als algen en polymelkzuur, zo merkten de analisten op. Gezien de gunstige regulering in de Europese Unie, ziet Berenberg een duidelijk pad om via deze investeringen verder te groeien.

De analisten mikken daarbij op een winst per aandeel voor de lange termijn die 1,5 keer hoger ligt dan die van vergelijkbare spelers binnen de sector voor voedingsingrediënten. Nu wordt Corbion nog met een korting verhandeld van 17 procent ten opzichte van sectorgenoten, aldus Berenberg.

Het aandeel Corbion sloot donderdag 1,6 procent lager op 25,36 euro.

Geef een reactie